Je sloopauto naar de sloperij brengen, hoe werkt dat?

Je sloopauto naar de sloperij brengen, hoe werkt dat?

In Nederland zijn er ieder jaar duizenden auto’s die afgeschreven worden. Vaak zijn dit sloopauto’s en moeten deze helemaal vernietigd worden. Veel mensen hebben een voertuig met schade en soms komt deze niet meer de keuring door. Dit betekent dat je de auto moet laten maken en dit is niet altijd de moeite waard. Zo kunnen de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je voertuig. Op dit moment is je auto dan ook echt een sloopauto en kun je deze het beste verkopen. Via het internet een sloopauto verkopen, kan meerdere maanden duren en dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is hier een oplossing voor en kun je de sloopauto ook naar een autosloperij brengen. Deze hebben namelijk veel aan je sloopauto, maar hoe werkt dat precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Hoe breng je de sloopauto naar de sloperij?

Een sloopauto naar de sloperij brengen lijkt makkelijk, maar dat is het zeker niet. Een sloopauto is vaak afgekeurd en mag hierdoor niet meer de openbare weg op. Dit betekent dat je de auto niet naar de sloperij kunt rijden. Je kunt hiervoor wel een speciale sleepwagen inhuren, maar dit kost natuurlijk behoorlijk veel geld. Geen probleem, want de meeste sloperijen in Nederland hebben een speciale ophaaldienst. Niet iedere sloperij, maar de meeste sloperijen hebben deze wel. Kijk daarom op het internet naar een sloperij die erkend is en een ophaalservice heeft. In de meeste gevallen is dit gratis, maar gaat er wel een klein bedrag van je vergoeding af. Het laten ophalen is zo gedaan, hier moet je wel duidelijke afspraken over maken met de sloperij. Doe daarom een offerte bij verschillende erkende sloperijen en kijk wat de opties zijn.

Wat doet een sloperij precies?

Een sloperij koopt sloopauto’s in, zodat ze deze kunnen verwerken. Hierbij halen ze de auto van je naam af en beginnen ze met de demontage. Hierbij halen ze alle gevaarlijke stoffen en vloeistoffen uit je voertuig. Dan strippen ze het voertuig van waardevolle onderdelen en deze slaan ze op in een magazijn. Deze worden vaak doorverkocht aan mensen die op zoek zijn naar onderdelen. Als er geen economische toegevoegde waarde meer zit aan het voertuig voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht. Uiteindelijk worden de afvalstoffen hiervan verder verwerkt in nieuwe producten

Reacties zijn gesloten.