Sloopauto’s

Sloopauto’s

Heb jij dat ook wel eens gehad? Dat je langs de snelweg reed en er stond een auto die er heel slecht aan toe was en bijna niet meer konden rijden. Dat noemt men een sloopauto. Wat gebeurd daar dan mee? Sloopauto’s zijn auto’s die financieel of emotioneel bijna niks meer waard zijn. Dan breng je zo naar een bedrijf die auto’s sloopt die eventueel onderdelen eruit halen die ze nog kunnen gebruiken en de rest wordt gerecycled. Ze betalen in ruil daarvoor een klein bedrag. 

Waarom auto naar de sloop brengen?

Er worden de laatste tijd steeds minder auto’s naar de sloop gebracht omdat het rijgedrag met de jaren beter is geworden. Dat komt omdat de theorie en praktijk examens strenger geworden. Maar stel je krijgt een botsing en je wilt van je auto af? Breng de auto dan naar de sloop. Meestal liggen sloopbedrijven afgelegen of op het industriegebied. Hoe werkt het bij een autosloop bedrijf? Zoveel verkoopbare onderdelen worden gedemonteerd en verkocht, wat overblijft van de leeg gestripte auto wordt gerecycled. Inmiddels kan 98% van de auto gerecycled worden, en wordt het verwerkt tot grondstoffen. Je krijgt 0.16 cent per kilogram als jij je auto naar de sloop brengt, dus als je een auto hebt die 1000 kilo weegt, krijgt je 160 euro. Zo heb je veel verschillende reden om je auto naar de sloop te brengen als die niet meer in staat is om de auto nog tweedehands te verkopen of om de auto op te knappen. Je krijgt er een klein bedrag voor en de auto wordt gerecycled dus heb je ook een kleine bijdrage aan minder CO2-uitstoot. 

Juiste sloperij vinden

Ook als je mensen kent met een sloopauto haal ze dan over om de auto naar de sloop te brengen en leg uit waarom. Er is een grote kans dat ze dat dan zouden doen en er geen spijt van krijgen. Als er geen sloopauto bedrijf in de buurt is kunnen ze de auto ook komen ophalen. Dus wil jij je auto naar de sloop brengen? Zoek op autosloopbedrijf “woonplaats” en bel ze gewoon op. Vergeet niet al je spullen uit de auto te halen want het zou zonde zijn om daar achter komen nadat de auto al helemaal uit elkaar is gehaald. Het verschil tussen sloop- en loopauto is dat een loopauto nog de moeite waard is om het te repareren en een sloopauto niet. Wat heb je nodig om je auto naar de sloop te brengen? Alleen een kentekenbewijs en een tenaamstellingscode.

Reacties zijn gesloten.