Wat is autodemontage

Wat is autodemontage

Autodemontage is een chic woord voor het slopen van een voertuig. Wanneer je auto niet meer door de keuring heen komt, is dat natuurlijk heel vervelend. De auto moet dan gemaakt worden en meestal is dit geen groot probleem. Met een nieuwe auto is dit zo gedaan en liggen de kosten vaak ook niet al te hoog. Met een tweedehands auto kan dit vervelend zijn, omdat de kosten soms hoger liggen dan de dagwaarde van je auto. Als de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je voertuig, noem je het officieel een sloopauto. Een sloopauto kun je het beste verkopen, maar via het internet kan dit soms maanden duren. Niet veel mensen zijn op zoek naar een sloopauto, maar een autodemontage bedrijf is dit wel. Wat doet een autodemontage bedrijf precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een autodemontage bedrijf?

Een autodemontage bedrijf houdt zich bezig met het demonteren van oude auto’s. Deze auto’s hebben geen waarde meer voor de maatschappij en moeten dus gesloopt worden. De demontage is tegenwoordig milieuvriendelijk en ieder autodemontage bedrijf is erkend door het ARN en het RDW. Wanneer je je sloopauto verkoopt aan een sloperij, gaan ze direct aan de slag met het papierwerk. Als dat geregeld is gaan ze direct aan de slag met de demontage van je oude auto. Hierbij halen ze alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen, zoals de accu uit je voertuig. Ook kijken ze in je auto naar de waardevolle onderdelen en slaan ze deze op in een opslag. Vaak worden de onderdelen verder verkocht aan mensen die op zoek zijn naar onderdelen. Sommige van deze onderdelen kunnen veel geld waard zijn. Heeft de auto geen toegevoegde waarde meer? Dan wordt deze naar een shredder gebracht voor verdere verwerking.

De juiste sloperij vinden

Voordat je een sloopauto naar de sloperij brengt, is het belangrijk dat je de juiste sloperij uitzoekt op het internet. Er zijn namelijk diverse sloperijen waar je naar toe kunt gaan met je sloopauto. Het is zeer belangrijk dat de sloperij erkend is door het RDW en natuurlijk door het ARN. Daarnaast is het ook handig om een sloperij te vinden met een speciale ophaalservice voor je sloopauto. Kijk naar verschillende sloperijen en vraag offertes aan bij diverse aanbieders, zodat je een duidelijk beeld krijgt. Iedere sloperij geeft namelijk een vergoeding en dit kan verschillen per sloperij.

Reacties zijn gesloten.