Wat kun je het beste doen met een sloopauto?

Wat kun je het beste doen met een sloopauto?

Heb jij een tweedehands auto en moet deze gekeurd worden? Dan is dit voor jou waarschijnlijk spannend, want de kans is groot dat jouw oude voertuig niet meer door de keuring heen komt. Wanneer dit het geval is, moet je de auto laten maken bij een garage. Het laten maken van een auto kan soms veel geld kosten en in veel gevallen is het niet de moeite waard om jouw auto te laten maken. Dit is helemaal niet handig als de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van jouw voertuig. Dan wordt het namelijk een sloopauto en die kun je het beste verkopen aan een sloperij, maar waarom? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Het is een stuk sneller

Een auto verkopen aan een autosloperij is een goed idee, omdat je dan direct van jouw voertuig af bent. Dit is een stuk beter dan jouw sloopauto verkopen op het internet, want dit kan soms maanden duren. Het is juist handig om jouw auto direct te verkopen aan een sloperij en een vrijwaringscode te krijgen. Op die manier hoef je niet meer belasting te betalen en dat is natuurlijk een heel goed idee. De sloperij kan in veel gevallen ook de sloopauto komen ophalen en dit is handig als je niet meer met het voertuig kunt rijden. Je hoeft op die manier geen speciaal vervoer te regelen voor de sloopauto. Klik hier voor meer informatie over het inleveren van een sloopauto.

Een redelijke vergoeding

Als je een sloopauto oplevert bij een sloperij, krijg je in de meeste gevallen ook een redelijke vergoeding. Deze vergoeding ligt rond de 100 en 200 euro, maar het is afhankelijk van jouw sloopauto. Je kunt achter de hoogte van de vergoeding komen als je een offerte aanvraagt bij de sloperij. De sloperij kijkt namelijk naar jouw sloopauto en controleert het gewicht, maar ook de onderdelen die onder het voertuig zitten.

Reacties zijn gesloten.