Waarde van de sloopauto gestegen door de oorlog

Waarde van de sloopauto gestegen door de oorlog

De oorlog je hebt het vast voorbij zien komen. Veel mensen vragen zich nu af of door de oorlog een sloopauto meer oplevert. Omdat door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ervoor zorgt dat de grondstofprijzen erg omhoog zijn gegaan. Denk dan aan benzine en metaalprijzen. Wat betekent dit voor een autosloperij en kunnen ze hiervan meer of minder profiteren? In dit artikel geef ik je daar meer informatie over. 

IJzer prijs gestegen

In de afgelopen tijd komen er steeds meer nieuwsberichten naar boven dat het bij schroothandelaars heel druk is. Die extreme drukte komt doordat de oud ijzer prijzen flink zijn gestegen. In vorige jaren werd er 20 cent per kilogram oud ijzer betaald. Nu wordt er op sommige plekken meer dan 30 cent per kilogram betaald. Dit is nu voor veel mensen een reden om hun oude schuur op te gaan ruimen. 

Is dit goed voor de vergoeding van een sloopauto

De waarde van een sloopauto zit gekoppeld aan hoeveel oud ijzer een sloopauto oplevert. Het grootste deel van de auto bestaat uit oud ijzer of uit onderdelen die door verkocht kunnen worden. Omdat autosloperijen elkaars concurrenten zijn en tegen elkaar moeten concurreren. Verhogen de sloopbedrijven de vergoeding die ze geven aan mensen met een sloopauto. Zodat ze op die manier veel sloopauto’s kunnen inkopen. Waardoor het uiteindelijk hun geld gaat opleveren voor het oud ijzer wat in de auto zit. 

Kun je als particulier ook profiteren

Als jij nog oud ijzer spullen in je schuur vind, kun jij hier zeker van profiteren. Dit kun je namelijk verkopen voor geld. Ook wordt jouw sloopauto nu meer waard dus was je vorige keer van plan je auto naar de sloop te brengen dan is dit het perfecte punt om dat te doen. Vorig jaar kreeg je namelijk maar rond de 100 euro voor je sloopauto nu zit die prijs op 200 euro. Dat is 100 procent stijging in nog niet eens 1 jaar.

Loont het om nog langer te wachten

De ijzer prijs is nog nooit zo hoog geweest als dat die nu is. Houd dat in dat de prijzen vanaf nu niet meer verder stijgen? Dat is niet zo de kans dat de prijzen nog een keer verdubbelen is heel erg klein. En bovendien kost een stilstaande auto elke maand weer geld. Alleen al aan wegenbelasting en de verzekering van je auto ben je zo 100 euro per maand kwijt. En de ijzer prijzen stijgen niet zo hard dat je deze kosten kunt opvangen. Daarom moet je zeker niet te lang wachten met het verkopen van je auto. 

Reacties zijn gesloten.